Tämän viikon päätin olla "lomalla" ja saavuin Kuopioon. Meillähän ei siis oikeasti ole mitään hiihtolomaa yliopistossa, mutta luentoja ei ole tällä viikolla ja voin työskennellä itsenäisesti. Viime viikkoinen lukuennätykseni teki minut kovin turhautuneeksi ja sain hampaita kiristellen pitää itseäni kuosissa että saan luettua tarvittavat kirjat. Tänään oli ihana saada tuloksia. Yksi kurssikokonaisuus oli ainakin mennyt läpi erinomaisesti :) en edes osannut odottaa niin hyviä tuloksia!

On ollut ihana tavata ystäviä ja olla kotiseuduilla. Kävellä tuttuja katuja ja ihmetellä uusia taloja. Haluan saada päätökseen Anna Kareninan lukemisen tällä viikolla. Venäläiset kirjallisuuden klassikot ovat minulle kuin joku aarreaitta josta ammennan sen ajan tunnelmaa. Minä olen ihan vaikuttunut niiden syvyydestä ja oivalluksista. Ihmiskuvaukset ovat äärimmäisen tarkkoja ja rehellisiä. Toki ne vaativat tietyn fiiliksen ja syventymisen, mutta kaikki lukemisen arvoista. Joensuussa ollessani Venäjä on tuntunut läheisemmältä (mikä on myös maantieteellinen fakta) ja olen suunnitellut ensi kesälle Pietarin reissua. Olisi ihana saada tallata sen kaupungin historiallisia katuja. Eikä se edes olisi kallista tai suurta vaivaa vaativaa; viisumi taskuun ja bussilla rajan yli :) Toivon todella että se onnistuu...

Monet asiat ovat kaihertaneet mieltäni aika pahasti nyt, tai jo jonkin aikaa ja toivon saavani niihin jotain selvyyttä. Siinä mielessä lomailu ei ole kivaa, koska silloin on aikaa keskittyä liikaa miettimään asioita, jotka eivät miettimällä parane. Mutta sellainen kai ihmismieli on. Aina yrittämässä ajattelemalla ja itse tehdä kaikki. Niinkuin se muka onnistuisi.